+ Meer informatie

KERKNIEUWS

1 minuut leestijd

CULEMBORG

De kerk van Culemborg werd vermoedelijk in 1868 geinstitueerd. Uit de weinige gegevens, die er uit die tijd over zijn, is dit op te maken. De kerk ging in 1892 met de z.g. vereniging mee, maar maakte zich in 1894 weer los van de Gereformeerde Kerken. Zij heeft in de loop van deze 100 jaren vaak een kwijnend bestaan gehad, maar ze is toch in stand gebleven. De laatste jaren is er uitwendig een zichtbare opleving. Middelijkerwijze is het voortbestaan van deze kerk te danken aande velerlei arbeid van Ds. D. J. van Brummen, indertijd te Driebergen, die te Driebergen veel gepreekt en gekatechiseerd heeft, en wiens arbeid door de Heere werd gezegend.

Op 30 december 1969 werd het 100-jarig bestaan herdacht in een dienst, waarinwij voorgingen en het woord bedienden uit Psalm 48 : 10.

Na de dienst gaf de scriba, broeder Z. C. van Dijk een historisch overzicht, voor zover dat uit de onvolledige gegevens mogelijk was. De Heere moge deze kerk ook in de toekomst gedenken en zegenen met de werking van de Heilige Geest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.