+ Meer informatie

Zestien jaar geëist voor moord en diefstal

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN - Procureur-generaal W. R. Rosingh heeft gisteren voor hef Gerechtshof in Leeuwarden zestien jaar gevangenisstraf geëist tegen de 34-jarige L. uit Leimuiden wegens moord, diefstal met geweldpleging en mishandeling.

Rosingh eiste acht jaar cel tegen de Haarlemmers Van W, (21) en S. (34). De drie mannen drongen op II november vorig jaar de woning van Lieuwe van der Valk (61) in Exmorra binnen. Ze mishandelden de man en stopten hem in de kofferbak van zijn auto, die ze vervolgens vanaf de Afsluitdijk de Waddenzee in reden. Van der Valk is door verdrinking om het leven gekomen, zo bleek later uit sectie. Uit de woning van de alleenstaande man werd een beurs met 175 gulden gestolen.

De drie mannen werden op 15 maart van dit jaar door de Leeuwarder rechtbank veroordeeld tot twaalf en zes jaar gevangenisstraf. De officier van Justitie had echter achttien en twaalf jaar geëist en ging in hoger beroep. Het Hof wijst op 11 oktober arrest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.