+ Meer informatie

Politie zoekt oplichters

1 minuut leestijd

VEENENDAAL/EDE — De gemeentepolitie van Veenendaal en de districtsrecherche van de rijkspolitie in Utrecht stellen een onderzoek in naar een groep mensen ui^ Veenendaal en Ede die worden verdacht van op* lichting en flessentrekkerij. Twee mannen, de 25-jarige R. van Z. uit Ede en de 27-jarige H. van K. uit Veenendaal, werden maandag in Ede aangehouden. In de vrachtauto waarin zij reden trof de politie 25 kleurentelevisies aan met een waarde van ruim 50.000 gulden. De kleurentelevisies waren gekocht in Krimpen aan de Ussel en vervolgens „betaald" met een Duits bankoverschrijvingsformulier. Op de rekening bleek echter geen tegoed te staan.

Volgens de politie in Veenendaal hebben de twee mannen nog met anderen samengewerkt. Zo werd onlangs in Rhenen een speedboot gekocht en eveneens met een ongedekte cheque betaald. De politie vermoedt een verband tussen beide zaken. Het onderzoek naar mogelijke verdere oplichtingszaken wordt voortgezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.