+ Meer informatie

IN OKTOBER HOGERE SPAAROVERSCHOTTEN

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De grote spaarinstellingen in ons land hebben in de oktobermaand in het algemeen hogere overschotten te zien gegeven dan in oktober 1974. In een aantal gevallen betekende dit overschakeling van een ontsparing naar een positief resultaat. Wel is ten opzichte van eerder dit jaar een duidelijke afneming van de spaarwoede te constateren.

De Spaarbank te Rotterdam meldt een overschot van ƒ 4,8 mln. tegenover een ontsparing vorig jaar oktober van ƒ3,3 mln. De Nutsspaarbank in Den Haag zag het tegoed met ƒ3,4 mln. toenemen, terwijl vorig jaar een negatief resultaat van-ƒ 4,4 mln. werd geboekt. De Spaarbank voor de Stad Amsterdam kwam precies gelijk aan vorig jaar oktober met opnieuw een overschot van ƒ 6,4 mln.

Ontsparing

De Nutsspaarbank West-Nederland kwam met een ontsparing voor de dag van ƒ 4,6 mln. wat echter minder was dan het negatieve resultaat van ƒ 8 mln. vorig jaar oktober. De Bondsspaarbank voor Midden- en Oost-Nederland zag de ontsparing van ƒ 5,5 mln. vorig jaar plaats maken voor een positief resultaat van ƒ 0,2 mln. 
Ook de Bondsspaarbank Noord-Nederland deed het beter en ontving ƒ 0,4 mln. meer dan werd terugbetaald tegen ƒ 0,6 mln. negatief in oktober 1974, De Bondsspaarbank Centraal-Nederland zag de ƒ 0,4 mln. negatief vervangen door ƒ 0,3 mln. positief. 
Bij de Bondsspaarbank 
Dordrecht-Breda-Eindhoven kwam ƒ 1,9 mln. meer binnen dan werd terugbetaald tegen vorig jaar ƒ 1,3.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.