+ Meer informatie

Ging politie Breda over de schreef?

Verbrugh (GPV):

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Zich baserend op een bericht in „het Vrije volle" heeft de GPV-fractie in de Tweede kamer schriftelijke vragen tot minister Wiegel gericht over de manier, waarop de mensen die op 30 april in Breda zijn aangehouden door de politie zijn behandeld.

Is het waar, aldus GPV-Kameriid Verbrugh, dat op het hoofdbureau deze arrestanten met velen te zamen opgepropt werden in kleine cellen, waarvan een deel zich in de open lucht bevond. Verder wil hij weten of het waar is dat er geen onderscheid tussen mannen en vrouwen werd gemaakt en dat er geen mogelijkheid tot toiletbezoek werd geboden „hetgeen tot zeer genante situaties heeft geleid". In het bijzonder zouden tegen vrouwen zeer discriminerende en beledigende opmerkingen zijn gemaakt, aldus Verbrugh.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.