+ Meer informatie

Wethouder zet Huize Alexandra onder druk

1 minuut leestijd

ALMELO (ANP) - De wethouder van onderwijs van de gemeente Almelo, J. Altena, heeft de directie van ^e meisjesinrichting Huize Alexandra onder druk gezet. Als zij de pupillen van de inrichting niet per 6 januari terug naar school stuurt, stapt de gemeente naar het openbaar ministerie in Almelo en komt er strafrechtelijke vervolging wegens het overtreden van de Leerplichtwet.

Dat heeft directeur J. ten Broeke van de Hollander Gravenschool, die nu al zes Weken zonder leerlingen zit, gisteren verklaard. Ten Broeke was donderdag aanwezig bij het gesprek tussen wethouder Altena met directeur C. Velingmeier van Huize Alexandra, waarbij Altena zijn beslissing kenbaar maakte.

De stichting De Goede Herder en de directie van Huize Alexandra vinden dat de Hollander Gravenschool geen buitenschoolse activiteiten voor de leerlingen moet organiseren. Dat is volgens hen in strijd met het gesloten karakter van de inrichting. De spanningen tussen de beide partijen bestaan al langere tijd, maar eind november kwam het tot een regelrechte botsing.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.