+ Meer informatie

Onder ons

3 minuten leestijd

Toen ik de brief uit Canada las, moest ik aan onze Nederlandse bermen denken. Gelukkig mag daar de laatste jaren ook weer van alles groeien. Inderdaad, een prachtige kleurenzee. En wat een wonder dat de bijen precies op tijd krijgen wat ze nodig hebben. „Hoeveel gaat gij de bijen te boven", zou je met een variant op een bijbeltekst kunnen zeggen. Terdege blijft lezers inspireren tot het maken van foto 's. Hetzij van truien uit de handijverkrubriek, hetzij van een Terdege-dage. Leuk!Groetjes! Agnes

Wij willen u hartelijk bedanken voor de gezellige fietstocht. Ook de kinderen hebben ervan genoten. Het was fantastisch georganiseerd, met pakjes drinken, koffie, thee en ijs. Zeer indrukwekkend vonden wij de begraafplaats Ereveld. Heel leuk vonden we het om Sjoerd de schaapherder eens persoonlijk te ontmoeten. Kortom: Het was een dag om niet gauw te vergeten!

Fam. A. Colijn, Hollandse Rading en fam. N. van Selm, Kockengen

---
Kennelijk een geliefd patroon! Twee nummers terugzag u al neven en nichten in deze truien, en deze keer de kinderen Rietman uit Rijssen. Oma van der Stouw heeft de truitjes gebreid Om haar te verrassen staat de foto in Onder Ons.
---
Het leven in de Country
„Mam, kan jij daar die grote gele plukken voor mij?" luidt de vraag van onze 5-jarige Inez-Annette. Op onze wandeling langs de eenzame landweg plukken Inez en ik meestal een bos wilde bloemen. De bermen kleuren zich alweer diepgeel van de guldenroede die hier welig in het wild groeit. Geaccentueerd door paarse heggewikke en rode klaver. Af en toe een eenzame bloeiende distel met z'n paarse kroon geeft het geheel een prachtig harmonieus aanzien. Ons "bloemenmeisje" verrast mij bijna elke dag met een armvol vers geplukte "wildflowers". Is het u ook wel eens opgevallen dat de bloemen die in het wild bloeien zo bijzonder harmoniëren in kleur, grootte en diepte? Alleen onze Schepper kan zoiets volmaakt creëren. Elke tijd van het jaar heeft zijn eigen bloeiers met z'n daaraan verwante functie. Daarmee bedoel ik de hoeveelheid nectar of stuifmeel die een bepaalde bloemsoort produceert.
Simon, mijn man, is naast het werken op de farm ook imker (iemand die bijen houdt), daardoor ontdekken we welke bloemen bloeien en wanneer. Het voorjaar begint hier in Ontario met bloemen die rijk zijn aan stuifmeel (proteïne voor de bijen) om de bijenkolonie, die verzwakt is na de winter, weer nieuwe kracht te geven. Dan worden ze aangesterkt om het zware werk van honing verzamelen in de zomer aan te kunnen. Na de wilgekatjes en esdoornbomen (wist u dat die ook bloemen hadden in het vroege voorjaar?) komen de wilde appelbomen en paardebloemen. Rijk aan stuifmeel èn nectar, daarna allerlei soorten bloemen die rijk zijn aan nectar, o.a. witte klaver en zoete klaver. We hebben pas -begin augustus- de eerste honing gesHngerd. Diepgeel, amberkleurig. Het is een wonder, we gevoelen ons dankbaar en gelukkig. De Heere, de Gever van alle goed, zorgt ook weer dit jaar.

Mien Bruinsman-van Oosten, Canada

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.