+ Meer informatie

„Het lijden, dat op Christus komen zou."

1 minuut leestijd

Ziet gij daar Jezus gaan En voor Zijn rechters staan ? Hij, God en mens rechtvaardig, Heeft op Zijn Godd'lijk Woord Van t foods gerecht gehoord: j , , Gij zijt de kruisdood waardig. Men spuwt Hem in 't gelaat, Een purperen gewaad Moet Hij als spot kleed dragen. Op i.hoofd van Davids Zoon Plaatst men een doornenkroon Om t eeuwig welbehagen.

Men brengt, door Gods gend Zijn Zoon naar Golgotha. Hij wordt aan t kruis geklonken, Waar geest van t lichaam scheidt. Een dikke duisterheid Is over d' aard gezonken. Het voorhang scheurt in tweên. De steenrots splijt vaneen. De doden gaan weer leven. Men steekt nog met een speer In t lichaam van de Heer God doet de aarde beven.

Die op deez' zaligheid Geen acht geeft in de tijd Zal 's Vaders toorn verteren. Zijn Woord slaat eeuwig pal, 't Welk Hij niet ledig zal Tot Zich doen wederkeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.