+ Meer informatie

Onderzoek naar nodige sanering van vissersvloot

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Minister Bukman (Visserij) heeft een onderzoek ingesteld naar de mogelijkheden van verplichte sanering van de Nederlandse vissersvloot. Vandaag installeerde Bukman een „commissie van wijze mannen".

De commissie moet uitzoeken of verplichte sanering een oplossing is voor de structurele overbevissing door de Nederlandse vissers. Eerder had Bukman de Tweede Kamer toegezegd een dergelijk onderzoek te zullen starten. Volgens de minister is de commissie aan het werk gezet omdat de overcapaciteit in de visserij niet lijkt te kunnen worden aangepakt zonder een structurele inkrimping van de vissersvloot.

De commissie moet behalve de verplichte sanering ook alternatieven onderzoeken die tot inkrimping van de vissersvloot kunnen leiden. Uitgangspunt is dat de varende capaciteit van de kottervloot, nu circa 600.000 pk, met 100.000 pk wordt verminderd. De trawlervloot, die circa 85.000 pk motorvermogen heeft, moet met 20.000 pk worden ingekrompen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.