+ Meer informatie

Cao-overleg ziekenhuiswezen wordt moeilijk

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Het cao-overleg in het ziekenhuiswezen (200.000 werknemers), volgend voorjaar, lijkt op voorhand een hopeloze onderneming.

NU'91, de combinatie van de Nederlandse Maatschappij voor Verpleegkunde en de actiegroep VVIO, eist „minstens 5 procent meer loon". De AbvaKabo, de grootste bond in het ziekenhuiswezen, is met 3,75 procent iets bescheidener. Maar de ruimte is beperkt, zeker na de weigering van het pensioenfonds PGGM om bij te dragen aan verbetering van de arbeidsvoorwaarden .

De CFO, de christelijke bond, stelde het al bij het verschijnen van de Miljoenennota: „De onderhandelingen over de cao's in de gepremieerde en gesubsidieerde sector worden praktisch onmogelijk op basis van de financiële ruimte die het kabinet voor het jaar 1992 aangeeft". De CFO heeft zich overigens nog niet uitgelaten over de gewenste loonsverhoging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.