+ Meer informatie

Ga je studeren?

2 minuten leestijd

We willen je attent maken op het bestaan van de Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato (C.S.F.R.), wat niets anders betekent dan studentenvereniging op gereformeerde grondslag. De C.S.F.R. heeft als grondslag de Heilige Schrift en aanvaardt als daarop gegrond de Drie Formulieren van Enigheid. Door een lidmaatschap krijg je door contact met studenten van andere studierichtingen te zien dat er ook nog problemen buiten jouw vakgebied liggen.

Onze vereniging heeft ongeveer 330 leden, die afkomstig zijn uit de rechtervleugel van de Gereformeerde Gezindte. Behoor je hierbij of — laten we zeggen — wil je hierbij gaan behoren, neem dan contact met ons op.

Als C.S.F.R.-lid bezoek je een bijbelkring waar een gedeelte uit Gods Woord wordt besproken. Verder kun je kiezen uit kringen als bv. Institutiekring, Nadere Reformatiekring, Medische Ethiekkrmg, een kring die de verhouding natuurwetenschap en geloof bestudeert, enz. enz. Ook worden er lezingen van allerlei aard gehouden door gastsprekers en ook wel door leden van onze vereniging zelf.

Als Civitas hopen we de gereformeerde beginselen te bestuderen en te bewaren.

Wil je meer weten over de C.S.F.R. vraag dan het eerstejaarsnummer van ons blad „Civitate” aan en neem contact op met een van de volgende personen:

Voor Utrecht: L. den Breejen, Schoolstraat 3, Utrecht.

Voor Rotterdam: W. van der Linden, Willem Kloosstraat 28, Papendrecht.

Voor Amsterdam: H. Folmer, Bosboom Toussaintstraat 53-1, Amsterdam.

Voor Leiden: H. Breman, Javastraat 32, Alfen aan de Rijn.

Voor Wageningen: A. R. van Klinken, Vleermuisstraat 3, Wageningen.

Voor Delft: R. Verhage, Prins Mauritsstraat 46, Delft.

Voor overige plaatsen: S. Janse, Roggestraat 19, Utrecht. (Landelijk Propagandacommissaris).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.