+ Meer informatie

Karl-I-Bond wil president worden

iian/s^z:! Alleen op democratische manier

1 minuut leestijd

BRUSSEL — Nguza Karl-I-Bond, de voormalige eerste minister van Zaïre die enkele weken geleden ontslag nam uit die functie met een brief die hij verstuurde toen hij in het buitenland verbleef, wil zich kandidaat stellen voor het presidentschap in zijn land.

Dat heeft hij vrijdag bevestigd in een vraaggesprek met het Belgische persbureau Belga. Karl-I-Bond wil echter slechts president-kandidaat zijn als „het Zaïrese volk de kans wordt geboden op democratische wijze te kiezen tussen twee politieke programma's, een ten en in overeenstemming met mijn beginselen". Hij zegt niet meer opgekund te hebben tegen „het onbegrip, de intriges en de methodes uit het verleden" in zijn vaderland.

De termijn van de huidige Zaïrese president, Mobutu, loopt in 1984 af. „Ik Rp^pn nn/liii/lp1iib beetje naar het voorbeeld van hetgeen heb dus de tijd om'mij voor te bereiden" MXCUK^n unuuiUKUjn, zopas in Frankrijk is gebeurd". aldus KarW-Bond. Maar hij zei ooki

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.