+ Meer informatie

Geen subsidie Bond tegen het Vloeken

1 minuut leestijd

HARDERWIJK — Hoewel de combinatie SGP/RPF/GPV in Harderwijk, in afwijking van het collegevoorstel, een poging deed het verzoek om subsidie van de Bond tegen het Vloeken ingewilligd te krijgen mislukte dit.

Geen van de andere fracties wilde het voorstel steunen, ook niet het CDA. Het argument dat men daarvoor aanvoerde was uitsluitend het financiële: in Harderwijk verleent men al jaren geen subsidie. In het kader van de doorgevoerde bezuinigingen zijn deze gesneuveld.


De heer H. Mulder (SGP/RPF/GPV voerde onder andere als argument het onlangs de door de Kroon vernietigde vloekverbod aan dat ook de raad van Harderwijk in de algemene plaatselijke verordening (APV) opgenomen wilde zien.


Ook wees hij op het besluit van c Provinciale Staten van Gelderland oi subsidie voor de Bond te verdubbeld toen Gedeputeerde Staten het vloei verbod ter vernietiging hadden voorgedragen. „Het signaal via het APV mag niet worden gegeven, laten we er dit signaal in de vorm van subsidie tegenover stellen," zo zei de heer Mu der. Uiteindelijk bleken alleen de drie leden van de combinatie SGP/RPF/GPV tegen het collegevoorstel om geen subsidie te verlenen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.