+ Meer informatie

Voorbeeldig

2 minuten leestijd

Over de toekomst van Ethiopië is vader Jac niet al te hoopvol gestemd, al vindt hij dat de rebellen van het EPRDF (het Revolutionaire Democratische Volksfront van Ethiopië), die het land in de overgangsfase regeren, het nog niet zo slecht doen. „En laat die jongelui dan maar op een paar afgetrapte gymschoenen en met Kalasjnikovs door de straten lopen. Op het gebied van de mensenrechten hebben ze zich tot nu toe voorbeeldig gedragen. Natuurlijk is het jammer dat ze in het begin een paar mensen hebben doodgeschoten toen die tegen de machtsovername demonstreerden, maar hoewel je dat misschien niet mag zeggen, ik geef ze groot gelijk.

Ik moet zeggen dat het er drie maanden geleden allemaal een beetje meer "bright" uitzag dan nu. Er is alweer zoveel teruggeschroefd. Wat ik echter zeer zorgelijk vind, is dat de structurele opbouw van het land nu langs stammenlijnen moet verlopen. De meeste schrik jagen mij de Oromo's aan. Intellectueel en militair stellen ze weinig voor, maar ze maken wel de meeste "noises".

De problemen liggen nog voor het oprapen. Als je kijkt naar al die overbodig geworden soldaten, naar de mensen van de veihgheidsdienst -wat gaat er met hen gebeuren, denk eens aan de ellende voor al die families- de zeven miljoen hongerenden in het land, de honderdduizenden vluchtelingen, de mensen die bij de politie zaten en die nu hun baan kwijt zijn, als je dat allemaal op een hoop gooit, dan slaat de schrik je om het hart".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.