+ Meer informatie

Slechte VS"graanoogst

1 minuut leestijd

WASHINGTON — Het Amerikaanse ministerie van lamdibouw heeft maandag de ernstigste daling in de Amerikaanse graanoogst sedert 20 jaar vooirspeld en heeft gewaarschuwd voor hogere prijzen en mogelijke vermindering van de voedselhulp aan landen overzee volgend jaiar.

Een slechte oogst zal ook dwingen tot een vermindering van de graanveikopen aan het buitenland (grawn Is een belangrijk exportartikel in de VS). Dit heeft de onder-minister van landbouw, Richard Bell, op een persconferentie meegedeeld.

De voedselprijzen zullen volgend jaar weer omhoog gaan als het tdcort voelbaar begint te worden en de verhogingen voor veevoeiprljzen zullen leiden tot een verminderde prodtiktie van varkens en pludmee, zo zei een econoom van het ministerie, Dawson Aralt. De grote droogte in het midden-westen van de VS leidde er toe dat de meeste schattingen inzake de oogst moesten warden herzien. ROME Terwijl NoordwestEuropa wordt geplaagd door aanhoudende depressie heeft Italië een warme, droge zomer. Een Italiaans jongetje loopt hier over de gebarsten grond langs de bijna uitgedroogde bedding van de 'rivier de Tiber.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.