+ Meer informatie

Ook VAD zonder echte „overwinst"

MINISTER ALBEDA:

2 minuten leestijd

UTRECHT — Bij de vermogensaanwasdeling gaat het om het principe, dat ook de werknemers moeten delen in „wat er in de onderneming blijft zitten" dankzij een matigend loonbeleid. Dat zou betekenen, dat het begrip zuivere „overwinst" (winst; die een bepaald, redelijk geacht percentage te boven gaat) moet worden losgelaten.

Minister Albeda (Sociale zaken) stelt dit in een interview met „De Gids" van het CNV. Hij vindt ook, dat de vakbeweging niet moet zeggen dat er geen VAD meer is als het niet alleen gaat over „overwinsten".

In het interview over het door het kabinet nog steeds niet gepubliceerde VAD-ontwerp zegt de minister, dat er niet zo ,.dogmatisch" naar de vermogensaanwasdeling moet worden gekeken. Wat het collectieve deel ervan — dat deel dat in een voor alle werknemers bestemd gezamenlijk fonds terecht komt — betreft, zegt hij, te streven naar een betere VAD dan eerder was ontworpen. ,,Als de vakbeweging zal kijken naar wat wij hebben gebrouwen, moet het moeilijk zijn, de redelijkheid daarvan te ontkennen". VAD wil zeggen; delen in de aanwas van het vermogen van een onderneming. Maar volgens de minister worden vermogens niet alleen gevormd uit overwinsten maar ook uit winsten. „Wij willen voorkomen dat grote bedrijven met kleine vermogens nauwelijks aan het VAD-fonds bijdragen", zegt hij.

Het is volgens minister Albeda mogelijk, een VAD te maken die op den duur gevoeliger is voor winsten en die dus de invloed van de loonmatiging kan verwerken, terwijl ze tegelijkertijd minder „schadelijk" is voor Nederland. In zijn opzet zullen buitenlandse investeerders niet tot de ontdekking behoeven te komen dat de heffing in Nederland uiteindelijk veel groter is dan in andere landen.

„Ik zie het collectieve deel als een soort solidariteitsheffing die doet denken aan een vorm van belasting", aldus de heer Albeda.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.