+ Meer informatie

In Oostenrijk vermiste man duikt even op

1 minuut leestijd

WEERT (ANP) - Een 4>jarige man uit Weert, die in de zomer van 1989 in Oostenrijk niet terugkeerde van een bergwandeling en die sindsdien als vermist te boek staat, is onlangs door een voormalige buurtgenote gezien in Amsterdam. Ook andere bekenden zijn de man later tegengekomen, aldus de politie van Weert, die naarstig naar hem op zoek is.

De vermiste, de 42-jarige J. M. Jacobs, ging bijna twee jaar geleden met zijn gezin op vakantie in het Oostenrijkse plaatsje Spital Pyhm. Kort na aankomst maakte' hij tijdens hevig onweer alleen een bergwandeling, waarvan hij niet terugkeerde. Een uitgebreide zoekactie bleef zonder resultaat, evenals opsporingsberichten op de Oostenrijkse en Nederlandse tv.

Een uit Weert naar Amsterdam verhuisde vrouw die vroeger bij hem in de buurt woonde, trof de man tot haar verrassing in december aan in een bar in de hoofdstad. Zij praatte kort met hem, waarna hij haar vroeg de ontmoeting te verzwijgen.

De vrouw, die Jacobs goed kende, zegt zeker te zijn van haar zaak. Het viel haar wel op dat hij ongeschoren was en dat hij vrijetijdskleding droeg, iets wat ze niet van hem gewend was. Zijn haardracht was niet veranderd, maar hij droeg het wel wat langer. Een onderzoek van de politie in diverse cafés in Amsterdam heeft niets opgeleverd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.