+ Meer informatie

Vrouw en ambt centraal op Australische synode

Reformed Churches of Australia 40 jaar

2 minuten leestijd

BRISBANE — De synode van de Gereformeerde Kerken in Australië (Reformed Churches of Australia, RCA) zal de komende dagen spreken over onder meer vrouwen in het ambt, jeugd, zending, emeritaat, de prediking, huwelijk en evangelisatie. De synode duurt tot en mei vrijdag en wordt gehouden in het Australische Brisbane.

De 24 officiële afgevaardigden van de 44 gemeenten in zes deelstaten houden hun driejaarlijkse bijeenkomst in het kerkgebouw van Mansfield, een van de zes gemeenten in Queensland. Tijdens de openingsdienst, vorige week dinsdag, preekte ds. M. Geluk uit Gosford over Handelingen 2:14-31, met als thema "Het werk van de Heilige Geest in de laatste tijd". Hierna werd het eerste exemplaar van het boek over de veertigjarige geschiedenis van de RCA overhandigd aan de voorzitter van het organiserende comité, J. Kapin

Op woensdag werd ds. J. Westendorp uit Toowoomba gekozen tot voorzitter van de synode, ds. M. Geluk uit Gosford tot vice-voorzitter. Verder werd het moderamen aangevuld met H. Burggraaf, jeugdwerker te Dandenong (scriba).

Delegaties uit Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten werden hartelijk welkom geheten. De Gereformeerde Kerk uit Nieuw-Zeeland (RCNZ) is vertegenwoordigd door ds. W. Wiersma (Hamilton). Dr. P. Schrotenboer is afgevaardigd namens de Christelijke Gereformeerde Kerk in NoordAmerica (CRC). Van de volgende zusterkerken werden schriftelijke groeten ontvangen: de Dutch Reformed Church Sri Lanka, de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland, de Reformed Church in South Africa en de Dutch Reformed Church in South Africa.

Woensdagavond en donderdagmorgen werd een synodeconferentie gehouden onder leiding van dr. Paul Schrotenboer, die een inleiding hield over "Continuïteit en verandering".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.