+ Meer informatie

Pieter Menten in beroep bij Europees hof

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Pieter Menten (81), die op 9 juli van het vorig jaar door de rechtbank in Rotterdam wegens oorlogsmisdaden werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar en een boete van honderdduizend gulden, zal tegen deze straf beroep aantekenen bij het Europese hof voor de rechten van de mens in Straatsburg.

„Ik zal voor 13 juli namens Menten beroep aantekenen en dit met name funderen op de onverantwoorde wijze waarop de rechtspraak heeft plaatsgevonden", aldus mr. L. van Heijningen, Mentens advocaat, donderdag.

Dit beroep is de laatste mogelijkheid die mensen nog rest om zich tegen zijn straf te verzetten. Na de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam eiste hij in oktober in een kort geding zijn onmiddellijke invrijheidstelling. Dit werd door de president van de rechtbank in Den Haag verworpen. Op 13 januari verwierp de Hoge Raad de cassatie van Menten tegen het vonnis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.