+ Meer informatie

Haig zal Gromyko in september spreken

Er is al intensief contact met SU"

1 minuut leestijd

ROME — De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Haig zal september een gesprek hebben met zijn collega Gomyko over wapenïheersing. Dit gesprek wordt een voorbereiding op de onderhandelin:n hierover, in het bijzonder over de middellange-afstandsraketten -RTNF-wapens), die voor het einde van het jaar, waarschijnlijk deimber zullen plaatsvinden.

Een en ander bleek maandag in Rome jdens de eerste dag van de bijeen)mst van de ministers van buitenlandzaken van de NAVO-lidstaten. Haig if een uiteenzetting over de buitenndse politiek van Reagan. De meeste nden, waaronder ook Nederland, onden zich ingenomen met de bereid;id van de Verenigde Staten om de in )vember afgebroken ohderhandelin>n over de middellange-afstandsraNederlandse minister van buitenlandse zaken Van der Klaauw onder meer beklemtoonde, men graag had geziendat de onderhandelingen eerder van start konden gaan.

De ministers van buitenlandse zaken hebben het besluit van december 1979 tot plaatsing van middellange-afstandswapens door de NAVO in Europa nog eens doorgenomen De Europese NAVO-partners legden hierbij de na

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.