+ Meer informatie

Weer verdachte moord Geleen aangehouden

Man bekent steken met mes

2 minuten leestijd

GELEEN (ANP) - De politie heeft maandagavond een 32-jarige man uit Geleen aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij betrokken is bij de gewelddadige dood van een 36-jarige plaatsgenoot, afgelopen zaterdag. Waaruit die betrokkenheid bestaat, wilde de politie gisteren niet zeggen.

Inmiddels heeft een eerder aangehouden 36-jarige man uit Geleen bekend het slachtoffer met een mes te hebben gestoken. Het mes is overigens nog niet teruggevonden. De politie is er naarstig naar op zoek.

Het uit dertig mensen bestaande recherchebijstandsteam (RBT) onderzoekt nog de rol van twee andere verdachten, een 42-jarige vrouw en haar 20-jarige zoon. Zij zijn samen met de man die heeft bekend, gistermiddag voorgeleid aan de officier van justitie in Maastricht. De maandag aangehouden 32-jarige verdachte is vandaag voorgeleid aan de officier.

Het RBT gaat ervan uit dat het motief voor de moord of doodslag moet worden gezocht in spanningen in de relationele sfeer. Deze spanningen mondden zondag uit in de gewelddadige dood van de man. Maandag werd sectie verricht op het lichaam. Daaruit bleek dat het lichaam verscheidene steekwonden en inwendig letsel vertoonde.

De politie denkt dat hij om het leven is gebracht in een woning aan de Bosweg in Geleen en vervolgens in de bagageruimte van een auto is gelegd. De nu gearresteerde 42-jarige vrouw en haar zoon woonden in dat huis. Het latere slachtoffer woonde er volgens de politie "nu en dan." Een 14-jarige dochter van de vrouw, die aanvankelijk ook werd aangehouden, is al eerder op vrije voeten gesteld. Zij zou niet bij de zaak betrokken zijn.

Tip

De politie vond het lichaam na een telefoontje zondagmorgen dat er een man zou zijn vermoord. De melder, de 36-jarige man uit Geleen, werd even later aangehouden en in verzekering gesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.