+ Meer informatie

FNV'ers boos op Ter Veld over Nabestaandenwet

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Staatssecretaris Ter Veld van sociale zaken heeft zware kritiek gekregen van de Vrouwenbond FNV op de kabinetsplannen voor herziening van de Algemene weduwen- en wezenwet. De weduwen vrezen er op achteruit te gaan met de nieuwe algemene Nabestaandenwet (anw).

Een aantal weduwen bood de staatssecretaris gisteren een 'wedu•wen-zwartboek' aan, waarin een paar honderd brieven gebundeld zijn van „boze, verbijsterde en bezorgde" weduwen. In de anw krijgen zowel mannen als vrouwen een uitkering van 30 procent van het sociaal minimum. Dat kan oplopen tot 90 procent indien er kinderen onder de achttien zijn. Inkomsten uit arbeid worden echter verrekend.

Volgens Ter Veld zullen weduwen die nu reeds 60 jaar zijn, niets merken van de nieuwe wet. Voor jongere weduwen geldt een periode van vier jaar waarin zij van de oude weduwen- en wezenwet overgaan op de anw.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.