+ Meer informatie

Opnieuw dief achtervolgd bij AH-filiaal

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Het Albert Heijn-filiaal aan de Eerste Van Swindenstraat in Amsterdam-Oost was gisteren voor de tweede keer in korte tijd doelwit van winkeldieven en het decor van een achtervolging.

Twee medewerkers van de winkel achtervolgden in augustus een gewapende overvaller en moeten in januari voorkomen wegens mishandeling van de man. Deze overvaller, de 33-jarige Surinamer C. H., kreeg gisteren zes maanden celstraf opgelegd, terwijl hij ook een eerdere voorwaardelijke straf moet uitzitten.

Een groepje van minstens vier jongeren pleegde gisteravond rond 19.00 uur een winkeldiefstal in het AH-filiaal. De jongeren hadden het gemunt op de balie waar rookwaren worden verkocht. "Ze hebben gewacht tot de vrouw die achter deze toonbank stond even geen klanten had", aldus de woordvoerder. "Een van hen is toen over de toonbank gesprongen en heeft een doos gestolen. Daarna is de groep gevlucht." Na een achtervolging hield de politie een van de jongeren aan. De verdachte, een 16-jarige jongen, zit nog vast op verdenking van het mede plegen van de diefstal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.