+ Meer informatie

Scherpenzeel pakt financiën beter aan

1 minuut leestijd

SCHERPENZEEL — De gemeenteraad van Scherpenzeel is donderdagavond tijdens de raadsvergadering goed in de financiële zaken gedoken. De meeste raadsleden konden zich in hoofdzaak verenigingen met de voorstellen die het college van b en w in samenwerking met het bureau voor verificatie en financiële adviezen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten had samengesteld.

Vastgesteld werd een verordening met betrekking tot de organisatie van de financiële administratie en van het beheer der geldmiddelen van de ger meente, een controleregeling voor het geldelijk verkeer en boekhouding en instructies voor de comptabele, de kassier en de sub-kassiers. Het is de bedoeling dat op deze manier een op elkaar afgestemd pakket van regels verkregen wordt, waardoor het inzicht in het financiële reilen en zeilen van de gemeente vergroot kan worden. De grote inbreng van de VNG was een waarborg voor deskundigheid en ook een goede mogelijkheid om meer eenheid te brengen in de onsamenhangende regelingen die er tot nu toe in deze gemeente waren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.