+ Meer informatie

geh<

1 minuut leestijd

UTRECHT - Door het ter beschikking stellen van een rapport van een psychiater aan een medewerker van de Gemeentelijke Dienst Herhuisvesting in Amsterdam is het medisch beroepsgeheim geschonden.

Dit heeft het Medisch Tuchtcollege in Amsterdam vastgesteld in een uitspraak over een klacht van een vrouw tegen een sociaal-geneeskundige van de GDH. De medewerker kreeg het rapport voor een zogenaamd „intakegesprek" met haar.

Bij de dienst komen jaarlijks vijf- a zesduizend aanvragen binnen. Voor de daarbij horende intakegesprekken zijn administratieve medewerkers aangetrokken. Zij hebben alle beschikbare medische gegevens in hun dossier. Na het gesprek beoordeelt een van de drie artsen van de afdeling medische indicaties de aanvraag en brengt advies uit aan de GDH.

De aangeklaagde arts voerde aan dat de medewerker onder een afgeleid medisch beroepsgeheim valt, waardoor de privacy van de aanvrager is gewaarborgd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.