+ Meer informatie

VERHOUDING STRIJDMACHTEN

1 minuut leestijd

Tot slot nog een citaat uit een artikel door Guenther Willessen dat op 28 februari jl. in de „Frankfurter Allgemeine Zeitung" (FAZ) verscheen: „Duidelijke aanwijzingen voor een Russisch offensief zijn er niet. Dit blijkt uit het geringe aantal aanwezige tanks langs de grens met China. De verhouding is 6:1 in het voordeel van de gemechaniseerde infanterie. Dit cijfer krijgt pas betekenis als men weet dat de gemiddelde verhouding voor de Russische strijdmacht 3,5:1 is en aan het Europese front wordt gesproken over een verhouding van 1:1. (Met andere woorden de NAVO is in Europa geconfronteerd met een gelijk aantal tankdivisies ten opzichte van de gemechaniseerde eenheden, red.). Er zijn nog andere aanwijzingen die bovenstaande stelling hevestigen. zoals een hogere graad van paraatheid voor de troepen die in Europa gelegerd zijn en de grote concentratie van infanterie-eenheden ten westen van de Oeral".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.