+ Meer informatie

BEURSBERICHT

KLM blijft stijgen

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Op een wat verdeeld Damrak heeft met name KLM weer een willige stemming te zien gegeven op deze laatste dag van de beursweek (op Goede Vrijdag blijft de beurs zoals gebruikelijk gesloten). Het luchtvaartfonds had tegen het middaguur weer f 3.30 aan de koers toegevoegd op f 118.50, Ook Kon. Olie volgde Wall Street met een koersstijging van f 3.30 op f 91.30.

Van de overige internationals ging Akzo 20 cent vooruit naar f 23, Unileverf 1.40naarf 139.80 en Philips 20 cent naar f 20.70. Hoogovens, die woensdagavond een recordverliesvan bijna een half miljard gulden bij Estel bekendmaakte, was 20 cent lager op f 19.70.

De banken en hypotheekbanken gaven slechts minieme verschuivingen te zien. Hetzelfde beeld ontvouwde zich bij de verzekeringswaarden-l en de uitgeverijen. Van de aannemers veerde Volker-Stevin f 2.40 •<' op naar f 25.40 op de mededeling over een opgaande lijn bij het concern. Boskalis voegde f 1 aan de koers toe op f 84, terwijl Ogem en HBG zich prijshoudend gedroegen.

Bij Ahold trok men zich nauwelijks Iets aan van de mededelingen In de jaarvergadering, dat de winst door de kruideniersoorlog op het ogenblik onder druk staat. Voor de aandelen werd f 66.10 neergeteld, en dat was ex-divivend en ex-stock In feite zelfs een dubbeltje meer dan woensdag. Gist-Brocades werd 60 cent duurder op f 61.10. De staatsfondsenmarkt lag er nagenoeg onveranderd bij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.