+ Meer informatie

Opnieuw rumoer rond kraakpand Nijmegen

Staat spant kort geding aan

1 minuut leestijd

NIJMEGEN — De staat zal tegen de krakers van het voormalige pand van de rijkspolitie in de Nijmeegse Arkesteestraat een kort geding beginnen, als zij dit gebouw eind deze week niet vrijwillig hebben verlaten. Een woordvoerder van het ministerie van volkshuisvesting heeft dit meegedeeld.

De krakers en hun medestanders zeggen niet weg te zullen gaan. Zij willen dat het vorig jaar zomer oorspronkelijk door een groep vrouwen gekraakte pand geschikt wordt gemaakt voor bewoning.

In Nijmegen is ongerustheid ontstaan over deze zaak. Gewezen wordt op de massale ontruiming 2,5 maand geleden van de kraakpanden aan dé Piersonstraat.

Het kraakpand aan de nabijgelegen Arkesteestraat is eigendom van de staat en ^n beheer bij de rijksgebouwendienst. Nadat de rijkspolitie was verhuisd, zou er een kantoor worden gevestigd van de rijksgeneeskundige dienst, maar volgens de krakers hééft het pand van ouds een woonbestemming. Vestiging van een nieuw kantoor is volgens hen ook in strijd met het gemeentelijke huisvestingsbeleid.

Symbool

De krakers menen verder, dat de gemeente na de Piersonstraat-affaire „op een paar loze toezeggingen na, nog geen enkele gebaar heeft gemaakt wat betreft de 18.000 woningzoekenden in Nijmegen". Ze zeggen te hopen, dat de Arkesteestraat „niet meer een symbool. van onze rechtsorde zal hoeven worden".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.