Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Verjaardagspartijtje: wat geef je de kinderen?

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Verjaardagspartijtje: wat geef je de kinderen?

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Heeft u al een paar tips van de vorige keer kunnen gebruiken op een kinderverjaardag? Of is het feest nog aanstaande? In dat geval zullen de nu volgende ideeën u ook zeker van pas komen. Al is het natuurlijk niet verboden om zonder feestelijke aanleiding (een van) deze recepten klaarte maken. De dorst van kinderen op een verjaardagspartijtje is spreekwoordelijk. Zorg daarom voor een voldoende voorraad vochtigheid, maar houd het wat de keuze aan drankjes betreft eenvoudig. Twee of drie verschillende soorten zijn meer dan voldoende. Gebruik bij voorkeur kartonnen of plastic bekers en ook plastic of papieren bordjes. Ze zien er vrolijk uit, hoeven niet te worden afgewassen en richten geen schade aan aan uw kostbare serviesgoed. Een papieren tafelkleed staat ook heel fleurig en is wel zo handig.

Kaasknabbelstangen
50 g boter
50 g bloem
zout
enkele druppels azijn
eiwit
50 g geraspte oude kaas
V2 eetlepel zoet paprikapoeder
Snijd met twee messen de harde boter in de bloem met wat zout tot zeer kleine blokjes. Meng er druppelsgewijs enkele eetlepels water met azijn door tot een samenhangende bal is ontstaan. Rol de deegbal uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een soepele rechthoekige lap van 12 cm breedte. Vouw de lap tussentijds op en rol hem opnieuw uit. Bestrijk de lap met eiwit en strooi hierop het kaas-paprika-mengsel. Druk de kaas met een deegrol even in de deeglap. Snijd de lap deeg in reepjes van 2 cm breedte en draai deze luchtig in een spiraal. Bak ze op een beboterd bakblik in een op 225°C voorverwarmde oven in 12 minuten goudgeel.

Sneetje Piggelmee
lOÖ g magere kwark
zout
peper
1 eetlepel melk
8 sneetjes bruinbrood
200 g biefstuk tartaar
1 eierdooier
halve ui
Roer de kwark los met zout, peper en melk. Verdeel de massa over de sneetjes brood. Maak de tartaar aan met de losgeklopte eierdooier, de zeer fijngehakte ui, zout en peper. Strijk de tartaar over de met kwark besmeerde sneetjes brood.

Pinoccioflip
V21 vanillevla
1 dl limonadesiroop
200 g aardbeien
Vs 1 slagroom
1 eetlepel suiker
Vermeng de vanillevla met de limonadesiroop en verdeel de vla over vier hoge glazen. Leg hierop tegen de rand van het glas de gewassen en schoongemaakte en in plakjes gesneden aardbeiden. Houd vier hele aarbeien voor de garnering achter. Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel deze over de aardbeien. Garneer met de achtergehouden aardbeien.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 maart 1985

Terdege | 64 Pagina's

Verjaardagspartijtje: wat geef je de kinderen?

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 maart 1985

Terdege | 64 Pagina's