+ Meer informatie

Wijziging in welzijnswet

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Minister Gardeniers van CRM heeft een wijziging aangebracht in de ontwerp kaderwet specifiek welzijn. Het betreft de in het wetsontwerp neergelegde voorkeur voor instellingen en organisaties van particulier initiatief, waar het gaat om de uitvoering van welzijnstaken.

De tekst is nu zodanig gewijzigd dat naast organisaties en instellingen, nu ook gesproken wordt van gemeentelijke, provinciale en rijksinstanties, die aangewezen kunnen worden voor uitvoeringstaken.

Op dit punt Hepen de beraadslagingen in maart in de Tweede Kamer bij de behandeling van de kaderwet vast. De wijziging maakt het nu mogelijk de behandeling voort te zetten. Het ministerie, zo staat in een persbericht, verwacht dat het debat emd april afgerond kan worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.