+ Meer informatie

Van Agt boos over verhaal van Den Uyl

1 minuut leestijd

ALKMAAR — CDA-lijsttrekker Van Agt was maandagavond in Alkmaar nog boos over het „huurverhaal" van PvdA-voorman Den Uyl. Van Agt betichtte de socialist ervan in de laatste minuten van het TV-debat van zaterdagavond een „trucage" te hebben uitgehaald.

„De man die het land wil leiden, misleidt", aldus Van Agt over Den Uyl's opmerkingen als zou het CDA in de komende kabinetsperiode de huurders tot tien procent van him inkomen extra aan huur willen laten betalen, waardoor vooral de minima die eigenlijk niet meer zouden kimnen betalen.

Van Agt zei dat uit het CDA-programma blijkt dat zijn partij de huurders die in aanmerking komen voor individuele huursubsidie een half procent per jaar van hun inkomen extra wil laten betalen. De individuele huursubsidie blijft van kracht, maar het is nodig de huurders een klein deel van hun inkomen extra te laten besteden aan wonen.

Volgens het CDA kan er een omvangrijk woningbouwprogramma ter oplossing van de volgens Van Agt grote woningnood niet worden gefinancierd uit de algemene middelen. Van Agt zei dat, ook vergeleken met andere landen, huren en wonen in Nederland tamelijk goedkoop is. Om de kosten van bouw en exploitatie niet nog verder uit elkaar te laten groeien zullen de huren vier keer een half procent omhoog moeten in de komende kabinetsperiode.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.