+ Meer informatie

Nietigverklaring dagvaarding geëist in zaak tegen kledingconcern

1 minuut leestijd

AMSTERDAM In de sinds 1983 slepende zaak tegen de ex-directeur van het kledingconcern HIJ, K. de W., is gisteren voor de rechtbank in Amsterdam nietigverklaring van de dagvaarding geëist door de advocaten van de verdachte.

W. wordt verdacht van een belastingfraude van zeker 10 miljoen gulden nadat hij een „vals postbus-kantoor" in Hongkong had geopend.

Volgens de advocaten is het ontoelaatbaar dat het openbaar ministerie voor deze zaak reeds vier dagvaardingen heeft gemaakt, die steeds weer werden gewijzigd of ingetrokken. Hierdoor was er te veel tijd verstreken tussen de aanhouding van W. op 30 november 1983 en de uiteindelijke zitting gisteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.