+ Meer informatie

Minister botst met Venlo over emplacement

1 minuut leestijd

MAASTRICHT (ANP) - Minister Kamp van VROM blijft erbij dat verplaatsing van het spoorwegemplacement uit het centrum van Venlo naar een industrieterrein ten noorden van die stad te duur is.

Hij wil de gemeente desnoods dwingen een vergunning af te geven voor het door haar geweigerde vervoer van gevaarlijke stoffen door het centrum. Dat liet Kamp gisteren weten tijdens een werkbezoek aan Limburg.

"Een verplaatsing van het Venlose emplacement gaat ongeveer 140 miljoen euro kosten. Dan ben ik bijna door mijn hele budget voor verplaatsingen in heel Nederland heen", liet Kamp weten. "Maar er zijn meer gevaarlijke spoorwegemplacementen in Nederland, zoals in Arnhem, Roosendaal en Amersfoort. Ik kan niet al het geld aan Venlo alleen gaan uitgeven."

Kamp wil nieuw onderzoek naar de gewenste verplaatsing door Venlo. Eerdere onderzoeken vindt hij te mager, omdat er volgens hem toch risicofactoren overblijven.

De gemeente Venlo houdt vast aan haar standpunt. B en W geven 19 november een vergunning af voor het emplacement.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.