+ Meer informatie

Vervoersbond FNV voor acties in wegvervoer

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Enkele honderden vrachtwagenchauffeurs hebben zaterdag op veertien bijeenkomsten van de Vervoersbond FNV het laatste bod van de werkgeversorganisatie KNV voor een nieuwe cao afgewezen.

Ze besloten ultimatums te stellen aan afzonderlijke transportondernemingen en zonodig tot acties over te gaan als het KNV op zijn ledenvergadering op 26 februari het mandaat van zijn onderhandelaars niet verruimt. Volgens een woordvoerder van de bond verklaarde slechts een enkel lid zich tegen acties.

Het cao-overleg is afgelopen week vastgelopen op een verschil van, op jaarbasis, minder dan 1 procent. Het KNV bood voor een cao met een looptijd van vijftien maanden 4 procent per 1 januari 1991 (waarvan 3 procent loonsverhoging) en nog eens 1 procent op 1 januari 1992. De bonden willen 5 procent, 4 procent per 1 januari en 1 procent per 1 maart 1991.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.