+ Meer informatie

Giscard spreekt aanhangers toe

1 minuut leestijd

PARIJS — De verkiezingscampagne van Giscard, de aftredende president van Frankrijk is tot nu toe vrij mat geweest. Gisteren, een week voor de tweede ronde, heeft hij die campagne nieuw leven ingeblazen. Hij sprak voor eén gehoor van tienduizenden Fransen die naar Parijs gekomen waren en zei: „Ik voer geen campagne voor mij zelf maar voor u". Na een geweldig applaus lichtte hij daarna toe wat hij met zijn woorop de „verFrankrijk te

wachten zou staan bij een eventuele overwinning van links, dat wil zeggen van Mitterrand.

Verleden week heeft Giscard ook al een felle aanval op Mitterrand gericht. Hij zei toen: „Mitterrand wil maar steeds niet zeggen hiet wie hij zal gaan regeren, als hij gekozen wordt, maar ik zal het u zeggen. Als Mitterrand gekozen wordt, dan zal hij gaan regeren met hen die hem" gekozen hebben, dat wil zeggen met de communisten".

Mitterrand heeft de verklaringen van Giscard van de hand gewezeli; het waren „versleten argumenten" volgens hem.' Toch is het onmiskenbaar dat de communistische invloed op het landsbestuur groter zal worden als Mitterrand het wint.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.