+ Meer informatie

Vis massaal gestikt in Zwarte Water

1 minuut leestijd

ZWOLLE -^ De massale aanwezigheid van dode vis in het Venerietkanaal tussen Genemuiden en Usselmuiden vrijdagavond is volgens het zuiveringschap Wcst-Ovcrijsscl waarschijnlijk het gevolg van zuurstofgebrek in ondiepe gedeelten tussen rietkragen in het Zwarte Water.

Hier bevindt.zich op hét ogenblik veel kuitschietende vis, die daardoor in ademnood is gekomen en vervolgens is afgedreven naar het Venerietkanaal. Het zuurstofgebrek is waarschijnlijk veroorzaakt door de abnormaal hoge temperaturen die de vorige week zijn opgetreden.

Vrijdagavond in het Venerietkanaal genomen zuurstofmonsters hebben aangetoond dat het zuurstofgehalte aldaar meer dan voldoende is. Het zuiveringschap heeft een onderzoek ingesteld naar illegale lozingen, maar hiervan is niets gebleken. Wel zijn watermonsters genomen die nog nader in het laboratorium zullen worden onderzocht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.