+ Meer informatie

Varkensfiletrollade

1 minuut leestijd

1 kg varkensfiletrollade; voor de saus: 4 schijven ananas; 1 dl ananassap (pak); snufje munt; '/2 dl witte port; '/s liter crème fraiche; zout; peper.

Snijd voor de saus de ananas. Leg de rollade met de vette kant naar boven op het rooster. Steek de vleesthermometer in het dikste gedeelte. Schuif het rooster in de oven en hang de braadslede onder in voor het opvangen van het uitdruipende vet. Stel de oven in op 100'C en braad het vlees tot de vleesthermometer 75 'C aangeeft. Schakel de oventemperatuur daarna door naar 125"C en braad het vlees nog 7 minuten. Snijd de rollade aan tafel in plakken. Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpan en breng alles aan de kook. Laat alles kort inkoken tot er een enigszins gebonden saus overblijft. Serveer het vlees in plakken met de saus er apart bij. N.a.v. "Gerechten uit de oven", door Hélène Matze; uitg. Kosmos, Utrecht/Antwerpen 1991; 120 biz.; prijs 39,50 gulden. Karel Martens uit Hoog-Kep

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.