+ Meer informatie

Veelpolitie

1 minuut leestijd

Geen enkele plaats in Nederland heeft zo veel aantrekkingskracht op de jeugd als Renesse. Naast de golf Duitsers, onder wie overigens naar verhouding vrij weinig volwassenen, zijn het vooral jongeren uit de Randstad en Noord-Brabant die Renesse als vaste badplaats hebben. Jarenlang vormden de grotere groepen een bedreiging voor de rust in het dorp. De bierrecreanten terroriseerden de Noordschouwense plaats. Vechtpartijen behoorden in het hoogseizoen tot de orde van de dag. Auto's werscherm lokt western-fanaten. De revolverhelden in spe kunnen met een echt lijkend pistool naar hartelust bankrovers afschieten.

Volgens wachtcommandant Fred van der Werf van de rijkspolitie wordt de gokhal niet of nauwelijks gecontroleerd. „Daar hebben we geen tijd en geen mankracht voor''. De agenten houden zich met name bezig met de openbare orde. Ondanks het feit dat er doordeweeks

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.