+ Meer informatie

Ruzie in JOVD om Verdonk

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Behalve moederpartij VVD wordt ook de jongerenorganisatie JOVD geteisterd door verdeeldheid vanwege Kamerlid Verdonk.

Vicevoorzitter Machteld Vlaanderen is door het bestuur van de JOVD gedwongen op te stappen. Vlaanderen, die al betrokken was bij Verdonks campagne voor het lijsttrekkerschap, overhandigde het bekende Kamerlid onlangs, op haar verjaardag, een logo voor haar beweging Trots op Nederland.

Volgens De Telegraaf zou ze bij die gelegenheid gezegd hebben: "Onze leden sympathiseren met de ideeën van Rita." Volgens de JOVD is ze daarmee buiten haar boekje gegaan.

Vlaanderen ontkent dat ze deze uitspraak heeft gedaan. Toch is ze onder druk opgestapt. Ze gaat een "nieuwe politieke denktank voor jongeren" beginnen. Volgens haar zouden verscheidene leden van de JOVD zich hierbij willen aansluiten. De nieuwe organisatie is volgens haar niet gelieerd aan de door Verdonk opgerichte beweging Trots op Nederland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.