+ Meer informatie

Vanuit het ziekenhuis

2 minuten leestijd

Nog steeds ligt Ds. G. Blom te Leerdam in het ziekenhuis. Dinsdag 13 juni werd hij daar voor de tweede maal met een goed verloop geopereerd.

Tot hiertoe maakt onze trouwe ambtsbroeder het redelijk wel. De Heere heeft hem in deze zware beproeving gesterkt en vertroost met het licht van Zijn vriendelijk aangezicht. Zó dat het voor zijn hart niet een zware, doch een lichte verdrukking is. Zelfs mocht het voor hem worden een roemen in de zoetigheid van Gods liefde en in de vastigheid van Zijn trouw. En dat is zijn huis, zijn gemeente en vrienden tot blijdschap.

Tot voorbereiding om deze weg van harte te aanvaarden werd de stem des Heeren gehoord in het suizen van een zachte stilte. Op het Goddelijk vragen of de Heere hem wel boven alles dierbaar zou zijn als zijn pad eens kwam te lopen door de diepte, mocht hij hartelijk ja zeggen. Ja, Heere Gij zijt mij boven alles dierbaar.

Maar toen de weg der beproeving kwam, was het zijn bede gesterkt te mogen worden bij de gedurigheid door de genade des Heeren, om hetgeen hij in zijn gemoed kwam te aanvaarden te mogen beleven. En dat heeft de Heere hem vanuit Zijn nederbuigende goedheid tot hiertoe geschonken, zodat hij niets van de weg af zou willen hebben.

Maar nu moet Ds. Blom nog tweemaal geopereerd worden. Toen Petrus in de gevangenis sliep met een kinderlijk vertrouwen op de Heere, ging een gedurig gebed voor hem op vanuit de gemeente tot God. En dat was Ds. Blom tot sterkte vanuit de gemeente van Meerkerk. Laat ons dan gelijk als deze gemeente met en voor Ds. Blom volharden in het gebed.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.