+ Meer informatie

Schouderham bevat te veel water

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Veel slagers en vleeswarenfabrikanten verkopen hun klanten schouderham met een onnatuurlijk hoog vochtgehalte. Tot die conclusie is het Konsumenten Kontakt (KK) gekomen op basis van een onderzoek dat in Koopkracht, het maandblad van KK, is gepubliceerd.

Van de 25 gekookte schouderhammen die werden onderzocht hadden der maar vijf het fosfaatgehalte dat van nature in vlees aanwezig is. Op grote schaal wordt het vochtgehalte kunstmatig opgevoerd en daarmee de omzet verhoogd, aldus Koopkracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.