+ Meer informatie

Ontslag voor 200 mensen bij Dikkers

1 minuut leestijd

HENGELO — Van de 260 mensen, die bij de afsluiterfabriek van Dikkers en Co. in Hengelo werken, hebben er 200 ontslag gekregen. De overige medewerkers blijven in dienst van het bedrijf tot in elk geval 17 juli. Voor die datum hoopt men de overname van de afslui- . terfabriek door een buitenlands te hebben geregeld. Lukt dit niet, dan zal de fabriek dichtgaan.

Mr. H. W. Kesler, bewindvoerder bij Dikkers en Co., heeft dit vrijdag desgevraagd meegedeeld. Kesler zou Set sluiten van de fabriek ernstig betreuren omdat deze zeer geavanceerde apparatuur (voor onder meer de nucleaire in- . dustrie) maakt. „Het gaat om een voor Nederland uniek produkt", stelt hij.

Volgende week woensdag zal mr. Kesler bij de Almelose rechtbank faillissement voor de afsluiterfabriek aanvragen. Hij is hiertoe genoodzaakt omdat de banken niet langer de financiering van de lonen op zich willen nemen. De afsluiterfabriek heeft een tekort van risico-dragend kapitaal van zes miljoen gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.