+ Meer informatie

Arrestaties Thaise coup

1 minuut leestijd

BANGKOK — Na een eerste onderzoek naar de mislukte staatsgreep in Thailand zijn 53 personen in hechtenis genomen, zo heeft een regeringswoordvoerder woensdag meegedeeld. Onder de gearresteerden bevinden zich 10 militaire officieren en 16 officieren van de politie. De resterende 27 zijn ambtenaren, aldus de woordvoerder.

De 16 politiemannen werden dinsdag door de Thaise politiecommandant Montchai Pankonchuen van hun post ontheven. Aan het begin van de staatsgreep had Montchai zich bij de rebellen aangesloten, maar later vluchtte hij naar Noordoost-Thailand om zich daar bij premier Prem Tinsulanonda te voegen.

De leider van de coup, generaal Sant Chitpatima, is uit Thailand weggevlucht. Zijn huidige verblijfplaats is onbekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.