+ Meer informatie

Commissie Urk voor nieuw winkelcentrum

Advies: Roep projectteam in het leven

2 minuten leestijd

URK — In een speciaal daartoe belegde commissievergadering heeft een overgrote meerderheid van de aanwezige raadsleden zich uitgesproken voor een volwaardig winkelcentrum in het Urkerhard. Burgemeester en Wethouders hebben „het dringend advies" meegekregen zo snel mogelijk een projectteam in het leven te roepen, waarin in ieder geval twee vertegenwoordigers van de plaatselijke ondernemersvereniging zijn vertegenwoordigd en een huisvrouw uit het plan Urkerhard.

Het ziet ernaar uit dat met dit advies een einde komt aan de jarenlange discussie over de realisering van een nieuw winkelcentrum in het Urkerhard. Steeds werd de beslissing hierover vooruitgeschoven.

Gisteravond presenteerde het college het rapport "Winkelcentrum Urkerhard", waarin wordt aangedrongen op de snelle realisering van een winkelcentrum van 7500 vierkante meter bruto vloeroppervlak. In 1997 zou gestart moeten worden met de tweede fase van het winkelcentrum, met nog eens 7200 vierkante meter bruto vloeroppervlak.

Met name tegen de grootte van het winkelcentrum werden door de vertegenwoordiger van de plaatselijke ondernemersvereniging, J. Post, ernstige bezwaren ingebracht. Aan de hand van een inventarisatielijst van de huidige winkels op Urk rekende Post de aanwezigen voor dat de eerste fase van het winkelcentrum slechts 2958 vierkante meter bruto vloeroppervlak mag beslaan en de tweede fase nog eens 4000 vierkante meter bruto vloeroppervlak. „De behoefte is niet groter. In het jaar 2007 bestaat een behoefte van 7805 vierkante meter bruto vloeroppervlak". Post trok de cijfers van de gemeente dan ook sterk in twijfel. Ook het feit dat het nieuwe winkelcentrum in het Urkerhard het hoofdwinkelcentrum van' Urk moet worden, viel bij de vertegenwoordiger van de ondernemersvereniging niet in goede aarde. Hij pleitte voor het winkelcentrum Wijk 2 (in de oude dorpskom). „Dat dient hét hoofdwinkelcentrum van Urk tet worden".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.