+ Meer informatie

De Klerks NP zet deur open

1 minuut leestijd

DURBAN - Zwarten in Zuid-Afrika mogen lid worden van de Nasionale Party, de regeringspartij. Dit heeft de Zuidafrikaanse president, Frederik W. de Klerk, gisteren gezegd tijdens het jaarlijkse partijcongres van de afdeling Natal van de NP.

Het lidmaatschap van de regeringspartij was tot voor kort voorbehouden aan blanken. Volgens de voorzitter van de NP had de partij bij de verkiezingen van 1989 van de kiezers een mandaat ontvangen om leden van andere bevolkingsgroepen deel te laten nemen aan de politieke macht. „Deling van de macht betekent automatisch een gezamenlijk besluitvormingsproces", zo zei De Klerk.

President De Klerk verklaarde tijdens de bijeenkomst van de Nasionale Partij in Durban dat „het nieuwe Zuid-Afrika de samenwerking vraagt van een ieder die vindt dat zij bij elkaar horen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.