+ Meer informatie

Actie Soedan

2 minuten leestijd

Ook de gasten van de vierde Terdege-vakantieweek in het Sauerland zijn met de pet rondgegaan voor onze financiële actie. Zij brachten ƒ 410,-- bij elkaar voor de kinderen van Zuid-Soedan. Hartelijk dank!

                              ------------------------------

"Jacqueline E. van der Waals - Verzamelde gedichten", verzameld en ingeleid door Henk van der Ent; uitg. De Groot, Goudriaan; 256 blz., ƒ 65,00.

Jacqueline Elisabeth van der Waals verkreeg vooral bekendheid door haar laatste verzen, waarin zij op indrukwekkende wijze haar naderende levenseinde verwoordde. Haar oudere werk bleef daardoor ten onrechte wat in de schaduw.

Inmiddels is een stijlvol uitgevoerde bundel verschenen met het totale oeuvre van deze begenadigde dichteres. Innige poëzie, waarin haar verlangen doorklinkt naar zuivere liefde, harmonie en gemeenschap met God. In zijn voorwoord noemt Henk van der Ent de bundel een kroon voor deze "prinses van hoge geboorte". Het is inderdaad een sieraad geworden.

H. de Vries

                              ------------------------------

"Groeien in de genade" door dr. Andrew Murray; uitg. Groen, Leiden; 114 blz., ƒ 19,95.

De Zuidafrikaanse predikant Murray behandelt in dit pastorale, praktische boekje 31 teksten over de groei in de genade en het toenemen in het geloof Hij legt deze teksten op eenvoudige voudige, duidelijke wijze uit.

                              ------------------------------

"De nacht een licht" door Cor Moerman; uitg. Den Hertog, Houten; 56 blz., ƒ10,90.

Gedichten van Cor Moerman waaruit geloofsvertrouwen en toekomstverwachting spreekt.

                           ------------------------------

"Oriëntatie in de bijbelse oudheidkunde", eindredactie drs. I.A. Kole; uitg. Boekencentrum, Zoetermeer; 226 blz., ƒ 37,50.

Een waardevol hulpmiddel bij bestudering van de Bijbel of bij de voorbereiding van Bijbelles of catechese. Het geeft veel informatie over historische, geografische en maatschappelijke achtergronden van verschillende Bijbelgedeelten. Vier registers maken van deze uitgave een zeer toegankelijk werk.

                              ------------------------------

"De tijdgeest verstaan" Historische schetsen van filosofen uit de nieuw/ste tijd door drs. Jac. Kruidenier; uitg. De Groot-Goudriaan, Kampen; 224 blz., ƒ 39,90.

Historische schetsen van Kierkegaard, Wittgenstein, Dooyeweerd, Marcuse, Sartre, Levinas en Fouault. De auteur is ervan overtuigd dat een verkenning van de eigentijdse wijsbegeerte een goed hulpmiddel is om de tijdgeest te verstaan.

                             ------------------------------

"Kracht naar kruis". Bijbels dagboek door ds. J.J. Poort; uitg. De Groot - Goudriaan, Kampen; 192 blz., ƒ 34,90.

In zijn eigen, puntige stijl geeft ds. Poort korte, pakkende overdenkingen voor elke dag van het jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.