+ Meer informatie

Duwboot over de weg

1 minuut leestijd

'BENEDEN-LÈEUWENIWAMEL - Wel op een zeer bijzondere wijze is dezer dagen de duwboot Arjos te water gelaten vanaf de veerstoep in Wamel. De Arjos was namelijk in de montagehal van scheepswerf Engelaer op het industrieterrein van Beneden-Leeuwen gebouwd. De duwboot werd met een speciale dieplader over de weg naar Wamel vervoerd en daar door een op de schuine veerstoep opgebouwde mobiele kraan aan het natte element toevertrouwd.

De 16.40 meter lange en 7.60 meter brede duwboot had een transportgewicht van 115 ton. De romp en de stuurhut waren in de montagehal gebouwd, terwijl de opbouw buiten was vervaardigd. Het in uitzonderlijke en zware transporten gespecialiseerde bedrijf Van Seumeren uit Utrecht kreeg opdracht de scheepsromp (compleet met ingebouwde motoren e.d.) naar buiten te rijden. Daarbij werd gebruik gemaakt van een plateauwagen met 64 wielen, die een last van 200 ton kan vervoeren en hydraulisch oppompbaar is van 90 naar 140 cm. was het ook nog niet bewezen dat venti-, latie of het aanbrengen-van isolatie be-'rekend was.

Wethouder H. Verwoert (PvdA) deel-. de mee dat volgens èen rapport., van de, stichting Bouwhulp er technisch geen ; problemen bij het ventUeren bestaan.: Het is, zei hij, uitsluitend een financiële' kwestie. En daarom is het noodzakelijk dat de gemeente erin gekend wordt. Wij, kunnen ons dan inzetten voor het verkrijgen van de nodige subsidies. Beide moties werden verworpen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.