+ Meer informatie

Korte verhalen

2 minuten leestijd

„Speels Palet", 75 korte verhalen door Olaf J. de Landell; Uitgeverij De kern BV, Bussum; gebonden, 203 blz.; prijs/24,90. Vóór de kerstdagen bereidt een Engelse boerin enige puddingen. Zij wisselt daarbij echter geen woord met haar man die ook in de keuken is. De twee hebben namelijk ruzie over wie de deur moet sluiten en ze hebben afgesproken dat de eerste die zijn mond open doet de deur dicht moet doen. Zij volharden zelfs in het stilzwijgen als twee vreemdelingen de keuken binnendringen en de pudding opeten. Als een van de indringers de vrouw probeert te kussen wordt het de boer echter te dol en doet hij zijn mond open. De vrouw antwoordt daarop gevat dat hij nu toch de deur moet sluiten.

Dit is in het kort de inhoud van het verhaal ,,Het sluiten van een deur", dat samen met nog 74 andere verhalen staat in het boek „Speels Palet". Op een humoristische, soms ietwat ironische wijze heeft De Landell deze verhalen geschreven. De verhalen gaan over alledaagse en niet alledaagse voorvallen. Tot de laatste categorie behoren bijvoorbeeld de gesprekken tussen dieren of bloemen onderling. Het lichtvoetig schrijven voert in dit boek de boventoon. Jammer dat de schrijver het gebruik van verbasterde vloeken en profane uitdrukkingen niet schuwt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.