+ Meer informatie

Boekaankondigingen

1 minuut leestijd

J. Vos, Dogmatiek in kort bestek. Uitg. Boekencentrum, ’s-Gravenhage. 104 blz. f. 19,50.

Na in een korte inleiding de vraag besproken te hebben wat dogmatiek is en een beknopte geschie¬denis van de dogmatiek is gegeven, wordt inderdaad in „kort bestek” de dogmatiek weergegeven in de lijn van de gereformeerde theologie, zoals die door Calvijn, Bavinck e.a. is beoefend. Voor eerste oriëntering hetzij ten behoeve van zelfstudie hetzij met het oog op gesprekskringen, verenigingen enz. een heel geschikt boekje.

Ds. M.H. Sliggers, Wat is hierop uw antwoord? Uitg. De Vuurbaak, Barneveld. 108 blz.

Dit boekje gaat „over de eredienst, de liturgische geschriften en gebeden” en is bedoeld studiemate¬riaal te leveren. Het richt zich daarbij vooral op de vrijgemaakt Gereformeerde Kerken. Met „tips voor de inleiding” en „vragen voor de bespreking” kan het daarbij uitstekend dienen. Een litera¬tuurlijst met hoofdzakelijk vrijgemaakte literatuur is aan elk hoofdstuk toegevoegd. Er is een op¬merkelijke activiteit in dezen!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.