+ Meer informatie

Felle brand op Deense tanker

1 minuut leestijd

DORDRECHT — Vanmorgen (woensdag) heeft in de Tweede Merwedehaven een felle brand gewoed op de Deense gastanker Ida Hoyer (500 ton). Bij de brand is de Deense kapitein om het leven gekomen. De zeven overige bemanningsleden — Denen en Spanjaarden — konden zich in veiligheid brengen. Vijf van hen deden dat door in het water te springen.

De brand is omstreeks twee uur op het achterschip uitgebroken. Hoewel de tanker, die voor reparatiewerkzaamheden bij scheepswerf Hoebee lag, niet geladen was stond er toch ontploffingsgevaar omdat een ' deel van het schip nog ontlucht moest worden.

De brandweer van Dordrecht heeft echter door het nat houden van de niet ontluchte gastanks erger voorkomen. De brandweer vermoedt dat de brand ontstaan is in een van de hutten van de bemanning. In de loop van woensdagmorgen zal samen met de recherche een onderzoek hiernaar ingesteld worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.